Frankrijk zoekt Nederlandse ondernemers.

 

In de Franse regio’s Bourgogne/Auvergne is een groot tekort aan ondernemers en medici. Daarom doen de regionale bestuurders een beroep op Nederlandse collega’s. Op de Emigratiebeurs in Houten op 13 en 14 februari 2010 zullen de beide regio’s ruim aanwezig zijn om te praten met Nederlanders die het land willen verlaten voor een nieuwe en vooral rustige toekomst op het Franse platteland.

Sinds twee jaar werkt Jan van der Lee (een Nederlander die al jaren in de Bourgogne woont) in opdracht van de beide regio’s om Nederlandse ondernemers te werven en te begeleiden. In tal van dorpjes staan garages, slagerijen, slijterijen, café’s en restaurants ter overname. Daar de franse jongeren niet zo snel in zijn voor een zelfstandig beroep, zijn ondernemende Nederlanders zeer welkom. Begeleid door de kamer van koophandel én de Nederlandse ervarings-deskundigen is een vestiging in Frankrijk eenvoudiger dan verwacht en zijn de successen groter dan in menig uitzending van  Het Roer Om. Juist de begeleiding in eigen taal maakt de opstart van een eigen bedrijf in de Bourgogne eenvoudiger en daarmee onderscheidt deze streek zich van de anderen.

Op de Emigratiebeurs zijn daarom Franse én Nederlandse adviseurs aanwezig met een selectie van over te nemen bedrijfjes. De landverlaters hebben nu niet alleen een veelal prettiger leven maar dragen ook bij aan een redynamisatie van het Bourgondische platteland. En wie wil er nu niet permanent wonen in het land waar je anders alleen maar op vakantie gaat?

Nadja en Martin Kaashoek zijn in mei 2009 naar De Morvan gekomen met hun twee kinderen om de lokale stomerij over te nemen. Het is geen standaarddroom om in Frankrijk een stomerij te beginnen, maar het gaat fantastisch. Na acht maanden hebben Nadja en Martin hun draai gevonden, maken een goede omzet, hebben al nieuwe-nog grotere- wasmachines besteld, de kinderen gaan naar school en de lokale bewoners zijn blij dat de zaak open kan blijven.

Vanwege het grote tekort maakt de overheid een overstap vaak aantrekkelijker door investeringspremies en belastingvrijstellingen.

Op de Emigratiebeurs is iedereen die vertrekplannen of gewoon interesse heeft van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen nu al een afspraak maken met één van de begeleiders in de VIP-room; dat bespaart een wachttijd op de beurs.

Meer info:
www.emigratiebeurs.nl

www.werken-in-de-morvan.com

Geef een reactie