Gemeente Soest

      Geen reacties op Gemeente Soest

Voor het online doorgeven van uw verhuizing logt u in met uw DigiD-inlogcode. Heeft u nog geen inlog? Vraag dit aan op de website vanĀ DigiD

U meldt uw verhuizing naar het buitenland maximaal 5 dagen van tevoren bij de gemeente. U moet een melding doen als u in een periode van 1 jaar langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. Deze 8 maanden hoeven niet aaneengesloten te zijn. Ook als u uw huis in Nederland aanhoudt, moet u de verhuizing melden bij de gemeente.

Verblijft u minder dan 8 maanden in het buitenland? Dan kunt u de verhuizing melden, maar het hoeft niet.

De gemeente geeft uw verhuizing door aan de instanties die zijn aangesloten op de basisregistratie personen (BRP). Zoals de Belastingdienst en de pensioenfondsen.

U doet de melding bij de gemeente, binnen 5 dagen voor uw vertrek.

Als u geen aangifte doet van emigratie, kan de gemeente u een boete opleggen.

Heeft u een bewijs van uitschrijving nodig? Vraag dit aan bij een RNI-gemeente. Deze gemeenten zijn Alkmaar, Almelo, Amsterdam, Breda, Den Haag, Doetinchem, Eindhoven, Groningen, Goes, Heerlen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Terneuzen, Utrecht, Venlo, Westland en Zwolle.

U kunt uw emigratie doorgeven via internet. U heeft daarvoor een DigiD-code nodig. U kunt uw emigratie ook schriftelijk doorgeven of persoonlijk aan de balie van het gemeentehuis.

Geef een reactie