Hans en Judith in Belgie

      Geen reacties op Hans en Judith in Belgie

Hoe het begon…
Een heerlijk huis, een prima baan, getrouwd en twee kinderen, elk jaar met vakantie. Je zou denken wat wil een mens nog meer. Nou,….. een uitdaging, meer tijd voor elkaar, geen files, veel natuur om je heen en doen wat je echt leuk vindt !

Het is september 2006, één van de laatste mooie zondagen van de zomer. Julian en Luca zijn lekker met vriendjes aan het spelen en dus hebben Hans en ik even de tijd om in een middagzonnetje te genieten van een bockbiertje. De vakantie zit erop en alles is weer begonnen. Alleen deze keer is het anders, we weten zeker dat ons leven een andere wending zal nemen.

Ons verhaal begint ruim 1 jaar eerder, september 2005. Hans werkt al ruim 14 jaar in de reclame en is net begonnen aan een leuke nieuwe baan. Hij gaat een nieuwe studio opzetten bij een klein bureau, echt “zijn ding”. Wel moet hij ervoor naar Amsterdam, dus dagelijks dikke files. Ik heb net mijn SPW-4 opleiding afgerond en kan direct beginnen op de school waar ik tijdens mijn opleiding stage heb gelopen. Ik ga 15 uur werken en kan het helemaal indelen zoals het mij goed uitkomt.

De realiteit is dat Hans 5 dagen in de week van huis is en ik dagelijks een race tegen de klok aanga om mijn werk te combineren met de school en het sporten van Julian en Luca. We vinden het belangrijk dat er altijd iemand is voor de kinderen en willen niet meedoen aan voor- tussen- en na schoolse opvang…maar dat valt nog niet mee. We denken wel eens hardop of dit nou niet anders kan. Een beetje minder haast en stress, een beetje minder vaste rolverdeling en meer tijd voor elkaar. In die tijd blijft het bij een ontevreden gevoel, een gevoel wat regelmatig bij ons opkomt en dan weer wegzakt om vervolgens na een paar weken weer boven te komen.

Begin 2006 komen we definitief tot de conclusie dat we het anders gaan doen. Maar wat willen we eigenlijk? Het is ons duidelijk dat we ergens willen wonen waar we meer natuur om ons heen hebben. Daarnaast willen we als gezin meer tijd voor elkaar hebben en echt iets gaan doen wat we leuk vinden. Het is moeilijk om met goede ideeën te komen. Onze kinderen spelen hierin natuurlijk ook een grote rol. Zij moeten de mogelijkheid krijgen hun hobby’s en bezigheden voort te kunnen zetten. De school moet aansluiten bij wat goed is voor allebei en zo zijn er heel wat zaken waar je aan moet denken.

Na avonden en weekenden brainstormen wordt het plan langzaam duidelijk. We beginnen een B&B in de Belgische Ardennen. Het is een fijne plek, niet ver weg van Nederland maar wel heel veel natuur en een uitdagend gebied voor vakantiegangers. Hierbij is het mogelijk van al onze hobbies en ideeën ons werk te maken; lekker eten, koken, tuinieren, binnenhuisarchitectuur, fotografie en ontwerpen en maken van meubels. Het wordt een B&B met extra’s! Dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Programma’s als “het roer om” of “ik vertrek” laten alleen de leuke kanten van vertrekken naar het buitenland zien, maar niet dat je heel veel moet regelen. Wat volgt is een periode van veel uitzoeken want we gaan toch echt emigreren, ook al is het naar België.

Tot de zomer van 2006 zijn we eigenlijk alleen een beetje aan het wennen aan het idee Nederland te gaan verlaten. We verdiepen ons in de regio waar we naar toe willen en gaan er een lang weekend met de kinderen heen. Teruggekomen in Purmerend vliegt ons de drukte behoorlijk aan. We weten het nu zeker, we zijn goed bezig en gaan gestaag verder. Wekelijks kijken we op internet naar mogelijke panden en denken na over wat je er allemaal bij nodig hebt. Ik weet niet goed waarom maar in die tijd gebeurt er verder niet heel veel meer. Onze ouders en wat vrienden weten het inmiddels en zij hebben ook tijd nodig om aan het idee te wennen.

En nu na de zomervakantie is het zover, alles begint op zijn plek te vallen. Onze planning is om in 2007 de stap te gaan zetten! Hoe dat zal gaan, kun je in ons dagboek lezen.

Hans en Judith

Geef een reactie