Tessa en Erik in Belgie

      Geen reacties op Tessa en Erik in Belgie

Don’t take your dreams to the cemetary

Veranderen
Midden jaren negentig voelden we dat we anders wilden gaan leven, meer met onze handen doen en meer vanuit het hart werken. Er moest een plek te vinden zijn waarbij wij onze krachten konden bundelen, onze talenten gebruiken en ruimte om ons heen creëren waarin we ons verder konden ontwikkelen en ontplooien. We zochten in Haspengouw vanwege haar prachtige uitgestrekte landschap met lieflijke dorpjes, de vele kastelen, vierkantshoeves en de vriendelijke mensen. En na een avontuurlijke zoektocht zijn we de gelukkige eigenaren van een kasteelhoeve uit 1648 geworden.

Tijdloos
Het lijkt wel of de tijd geen vat heeft gekregen op de KERCKHEM. De omliggende landerijen hebben als een buffer gewerkt tegen de oprukkende wereld en op de binnencour hangt nog de geest van de oorspronkelijke bouwheer en vorige bewoners. Vroeger woonden hier zo’n veertigtal mensen die op de landerijen werkten en tijdens het oogstseizoen moeten dat er veel meer geweest zijn. Het was een dorp op zichzelf.

Wij proberen de hoeve en landerijen een nieuwe functie te geven. Zo hopen we dat het op termijn als zelfvoorzienend cultuurerfgoed (erfgoedlogies) kan functioneren, maar zonder haar ziel te verjagen. Langzaam maar zeker krijgen onze dromen gestalte. We gebruiken de hoeve nu als bed & breakfast en cursus- of vergaderruimte. We hebben boomgaarden geplant en pluktuinen aangelegd waaruit het fruit, de bloemen, kruiden en groenten zullen komen die we in het atelier of in de keuken kunnen verwerken.

Arbeidsvreugde
De Kerckhem betekent veel voor ons, omdat we hier onze dromen kunnen waar maken. Het gebouw met zijn erfgoedlogies en de tuin zijn onze werkgever, hoewel we soms het gevoel hebben dat het ons maar een beetje laat spelen omdat er na ons zeker en vast weer anderen zullen komen die op hun beurt hun dromen achterna gaan. Maar het plezier in ons werk, het be-leven van een droom en de vele leuke ontmoetingen maken dat we gelukkige mensen zijn. En dat vinden we eigenlijk het belangrijkste!

Geef een reactie