Zweden

      Geen reacties op Zweden

Met een bevolkingsdichtheid waarvan we in Nederland alleen maar dromen, lijkt het
EU land Zweden een ideale optie bij emigratie. Een prachtig land met veel natuur, vriendelijke, rustige mensen en betaalbaar onroerend goed.

Daarbij komt dat men in Zweden, op verschillende plaatsen, kampt met een negatieve bevolkingsgroei zodat ook de werkgelegenheid voor werknemers uit bijvoorbeeld Nederland gunstig te noemen is.

Een verblijfsvergunning is voor Nederlanders niet meer nodig. Dit noemt men het verblijfsrecht. Men hoeft zich enkel te registreren. Dit geldt voor werkende, studerende en mensen met een eigen bedrijf.

Net zoals dat geldt voor ieder ander land is Zweden natuurlijk niet alleen maar mooi en prachtig. Ook hier geldt: orienteer je goed voordat je een keuze maakt!

 

Ik hoop dat onderstaande informatie je zal helpen bij je keuze.

Verhuizen naar Zweden

Zweden, het land van de prachtige natuur en overheersende rust. Zweden is een populair emigratieland en je zal lang niet de eerste Nederlander zijn die naar Zweden gaat verhuizen. In dit artikel worden zowel de voordelen als de nadelen besproken. 

Uitgestrekte natuur

De natuur van Zweden is overweldigend mooi. De uitgestrekte bossen in combinatie met het water in Zweden zijn prachtig. Dit beeld is ook het uithangbord van het land en hier kan heerlijk ontspannen worden. Tussen deze natuur zal weinig woningbouw worden gevonden. Enkele grote gebouwen zijn er in de hoofdstad Stockholm maar op het platte land is het geen uitzondering om enkele kilometers niemand tegen te komen.

Rust en ruimte

De rust die Zweden biedt is voor veel Nederlanders één van de grootste motieven om te gaan verhuizen naar Zweden. Dit is gebleken tijdens de emigratiebeurs. Waar in Nederland altijd wel geluid op de achtergrond is te horen is dit in Zweden niet het geval. Er kan hier heerlijk worden ontspannen zonder dat er van iemand overlast te verwachten is.

Het kopen van een huis

Het kopen van een huis in Zweden zal wat betreft prijzen in vergelijking met Nederland mee vallen. De huizen zijn dus niet duur en er geldt hoe verder van de stad, hoe goedkoper het huis. Vaak worden de huizen in Zweden van hout gebouwd, wat goedkope materiaalkosten met zich meebrengt. Echter moet er wel na worden gedacht over het onderhoud van de huizen, aangezien hout meer onderhoud vergt dan bijvoorbeeld bakstenen huizen.

 

Nadelen 

Zijn er ook nadelen van het emigreren naar Zweden?
De rust en ruimte zijn heerlijk en overweldigend. Maar dit heeft ook een keerzijde. Wanneer je gaat emigreren zal je vaak op het platteland belanden. Dit betekent veel uitgestrekte natuur, maar de dichtstbijzijnde voorzieningen zijn ook een eind verder op. Afstanden tussen de 20 en 50 kilometer voor voorzieningen of bijvoorbeeld onderdelen voor een auto zijn geen uitzondering. Het is niet de bedoeling om te ontmoedigen, maar er moet wel reëel over nagedacht worden of je dit er voor over hebt.

Hulp bij het emigreren naar Zweden

Wanneer je gaat verhuizen naar Zweden is het verstandig om een gespecialiseerd bedrijf in de armen te nemen. Deze bedrijven hebben ervaring met de lange reis vanuit Nederland naar het Scandinavische land. Ook de douaneformaliteiten en weersomstandigheden zullen geen verrassing zijn voor een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Zij hebben verstand van zaken en kunnen je van begin tot eind tijdens het verhuizen adviseren en te hulp schieten waar nodig.

Geef een reactie